Kodittomat eläimet

ELÄIMEN ADOPTOIMINEN

Paras tapa auttaa löytöeläinkotimme eläimiä on antaa rakastava ja pysyvä koti. Sinun tulee muistaa, että hankkimasi lemmikki saattaa viipyä luonasi useita vuosikymmeniä, joten löytöeläintä ei ikinä tulisi ottaa hetken mielijohteesta tai säälistä. Löytöeläin on jo ainakin kerran hylätty, emmekä halua sen kokevan sitä enää. Huomaa, että kotisivuilla ja Facebookissa olevat tiedot kotia etsivistä eläimistä eivät ole aina ajan tasalla. Kannattaa siis aina ottaa suoraan yhteyttä puhelimitse ja käydä paikan päällä katsomassa ja keskustelemassa, kuka kotia etsivistä sopisi juuri sinulle! Sinun ei tarvitse asua toiminta-alueellamme adoptoidaksesi lemmikin Käpälämäestä.

Hinnat alkaen: alle 6kk ikäiset kissat 124€, aikuiset kissat 62€, muut eläimet tapauskohtaisesti. Hintaan lisätään eläinlääkärikulut. Hinnat sisältävät ALV:n. Maksutapana toimii ainoastaan käteinen.

Kaikki aikuiset kissat luovutetaan eläinlääkärin tarkastamana, kastroituna/steriloituna, rokotettuna, madotettuna ja sirutettuna, eläinlääkärin harkinnan mukaan FIV- ja FELV -tarkastettuna. Kissanpennuilla vastaavat toimenpiteet pl. kastrointi/sterilointi, joka tulee tehdä viimeistään kissan täytettyä 12kk. Löytöeläinkodista otetulla eläimellä ei saa koskaan teettää pentuja tai käyttää urosta astuttamiseen. Jesy maksaa kissojen leikkauksista osan kuittia vastaan, saat lisätietoja tästä ostohetkellä.

Eläimiä luovutetaan vain täysi-ikäisille henkilöille. Eläimen ostaja sitoutuu noudattamaan kauppakirjassa esitettyjä ehtoja.

Jos joudut luopumaan omasta lemmikistäsi

Voimme auttaa uuden kodin etsinnässä lemmikillesi, jos asut toimialueellamme. Jos voit pitää lemmikkiäsi itselläsi samalla kun sille etsitään uutta kotia, voimme tehdä Facebook-sivullemme ilmoituksen. Voit tehdä ilmoituksen myös omaan profiiliisi jolloin voimme pyynnöstä jakaa sen. Otathan kummassakin tapauksessa yhteyttä Facebook Messengerin kautta, jolloin Käpälämäen kotisivuvastaava jakaa ilmoituksen. Ilmoituksessa olisi hyvä olla puhelinnumerosi yhteydenottoja varten, missä kunnassa kissa nyt asuu, 1-5 kuvaa eläimestä, ikä, tehdyt toimenpiteet (leikkaukset, rokotukset ym), mahdolliset erikoisruokavaliot ja kertomusta luonteesta ja millaiseen kotiin se sopisi. Olisi myös hyvä kertoa avoimesti eläimestä luopumisen syy, jos se on mahdollista. Ilmoitathan meille Facebookin kautta, kun uusi koti löytyy.

Jos eläin tarvitsee akuutisti uuden kodin, löytöeläinkoti voi harkinnan mukaan ottaa sen omiin tiloihinsa etsimään uutta kotia. Perimme pitovaikeuslemmikeistä vastaanottomaksun eläimen tuonnin yhteydessä, jolla kustannetaan eläimen ylläpitoa kodin etsinnän aikana ja mahdollisia eläinlääkärikuluja. Otathan tällöin yhteyttä suoraan puhelimitse. Jos löytöeläinkodissa on täyttä eikä sillä hetkellä mahdollista sijoittaa eläintä, pyydä apua Jokioisten Eläinsuojeluyhdistykseltä.