Jos löydät eläimen

Jos löydät lemmikkieläimen juoksentelemassa vapaana, odota hetki ja katsele ympärillesi, jos omistaja onkin lähistöllä. Tarkista löytyykö eläimeltä kaulapanta ja onko siinä yhteystietoja. Jos lähistöllä on asutusta, voit käydä kyselemässä tuntevatko he eläimen omistajaa. Jos omistajaa ei löydy, ota yhteyttä Käpälämäkeen soittamalla. Soittoaikamme on joka päivä klo 8-18, puh. 046 878 9196. Jos et heti tavoita meitä, laita tekstiviesti / Whatsapp-viesti tai soita myöhemmin uudestaan.

Löytöeläimet pitää eläinsuojelulain nojalla toimittaa kussakin kunnassa aina ehdottomasti viralliseen löytöeläinten talteenottopaikkaan. Käpälämäen sopimuskuntia ovat Forssa, Jokioinen, Tammela, Humppila, Ypäjä ja Loimaa. Voit toimittaa eläimen löytöeläinkotiin sovitusti itse tai löytöeläinkodin pitäjä voi tulla noutamaan sen, jos se vain on sillä hetkellä mahdollista. Eläimen löytäjän on harvinaisissa tapauksissa varauduttava majoittamaan löytöeläin seuraavaan päivään. Jos et pysty sitä itse pitämään, tiedustele apua ystävältä, naapurilta tai Jokioisten Eläinsuojeluyhdistykseltä.

Jos pihapiirissäsi liikkuu tuntematon kissa, joka on niin arka ettei anna ottaa itseään kiinni, tarvitset loukkua eläimen kiinnisaamiseksi. Tiedustele loukkua lainaan löytöeläinkodista tai eläinsuojeluyhdistykseltä. Saat heiltä myös ohjeita loukun käyttöön.

Jos saat vain näköhavainnon eläimestä, pyri ottamaan siitä valokuva ja jaa havaintosi Karkurit.fissä ja sosiaalisessa mediassa paikallisryhmissä.